Tips på cardioträning

Är du efter efter tips på bra cardioträning? I denna artikel tänkte vi gå igenom några av de mest populära formerna av cardioträning, eller konditionsträning som det heter på svenska, och hur du bäst kan hitta din form. Konditionsträning är för alla personer, alla åldrar och går att genomföra nästan överallt.

Cardio hemma eller utomhus

Internet är fullt av tips på cardioträning som passar vare sig man är hemma, på gymmet eller utomhus. Det är just det som är fördelen med denna träningsform: den går att genomföra med enkla medel varsomhelst och närsomhelst. Är du på affärsresa och bara har tillgång till träning på hotellrummet? Ja, det går att göra utfall och x-hopp på golvet!

Gör det enkelt

Varför inte sätta på en video från youtube där en person coachar dig genom ett cardiopass? Du behöver nämligen inte göra det krångligare än så. Det finns tusentals former av cardiopass på internet; de fokuserar alla på den konditionshöjande delen som stärker hjärta och lungor men flera har även bonus i form av ökad rörlighet.

Hopp kan du enkelt göra hemma eller på hotellet.

Tips på sätt att undvika skador

Eftersom cardioträning innehåller många monotona rörelser är risken stor att du kan ådra dig överbelastningsskador. Det här sker om du ökar takten för snabbt i din cardioträning. Se därför till att skynda långsamt. Crossfit är idag en träningsform som är trendigt bland många just nu. Där skiftar man snabbt mellan olika träningsformer och där gränserna mellan styrketräning och cardioträning suddas ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *