Cardioträning efter styrketräning

Att variera sin träning är alltid bra, oavsett vilket mål man har. Det gäller bara att planera sina träningspass rätt för att maximera resultaten. Detta har du framförallt nytta av om ditt mål med träningen är att bygga muskler eller att gå ned i vikt. Även den som tränar enbart för hälsans skull har nytta av variation.

Kondition eller styrka först

Den vanligaste funderingen gällande detta ämne är om man ska träna cardioträning före eller efter styrketräning. Om du kör träningsformerna under samma pass bör du alltid börja med styrketräningen. Om du börjar med cardio försämrar du nämligen den muskeluppbyggande effekten. Tar du istället denna efteråt ger den en bra fettförbrännande boost.

Fundera på vad ditt mål är

Om du har möjlighet är det bra om du delar helt på styrketräning och konditionsträning och kör dem under separata pass. Detta gäller framförallt om ditt mål är att bygga muskler. Om du vill gå ned i vikt är styrketräningen ändå en viktig del, eftersom din förbränning kommer öka mer av styrketräning. Då är det dock inte lika viktigt att separera passen.

Börja dina träningspass med hantlar

Ta styrketräningen först

Om du inte har möjlighet att dela upp passen bör du alltid börja med styrketräningen. Sedan kan du köra cardio för att maximera din fettförbränning. Om du har tränat extra länge eller tungt räcker det kanske att bara ta en promenad. Många tycker dessutom att detta lindrar träningsvärken, så att du är redo för att träna igen så snart som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *