Kondition och uthållighet

Att träna upp sin kondition och uthållighet är enkelt och man behöver inte gå till ett gym för att göra det. Det finns många sätt som man kan träna kondition på och i princip kan man säga att all träning där man känner sig andfådd och svettig är bra konditionsträning.

Börja med löpning

För att verkligen få upp flåset fort kan du börja med löpning. Det lättaste är att börja med långpromenader och sedan när du känner dig redo kan du sätta igång att springa. Gå då till exempel 4 minuter och spring 1 minut. När det känns okej ökar du successivt den tid som du springer och efter ett tag kan du troligtvis springa hela sträckan. Träna långdistanslöpning om du vill jobba både med kondition och uthållighet.

Hoppa hopprep hemma

Ett annat sätt att träna kondition och uthållighet på är genom att hoppa hopprep. Det är både smart och praktiskt eftersom du kan göra det i ditt hem och du behöver ingen annan utrustning än ditt hopprep. Detta är boxares favorituppvärmning och man kan förbättra sin kondition ganska snabbt om man hoppar regelbundet.

Att träna uthållighet

När man ska träna uthållighet är det viktigt att komma ihåg att man även måste jobba med den mentala biten. Att vara uthållig innebär att man inte ger upp träningen och att man pushar sig själv när huvudet säger stopp. För att bli bättre måste man alltid överträffa sina resultat och det gör man genom att träna lite hårdare vid nästa träningspass. Det är ofta de mentala blockeringarna som stoppar oss, snarare än de fysiska. Tänk på det nästa gång du tränar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *